Massalcoreig

L’Ajuntament de Massalcoreig i l’associació Som Aguait inicien un projecte per a la creació d’un espai de biodiversitat i restauració de l’itinerari ambiental a l’aiguabarreig del Segre-Cinca

En el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya del 2022, l’associació Som aguait i l’Ajuntament de Massalcoreig han estat beneficiaris d’una subvenció de concurrència competitiva del Departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural per a millorar l’entorn d’aquest espai protegit, a través de l’implementació de diferents actuacions adreçades a potenciar hàbitats i espècies amenaçades.

L’aiguabarreig dels rius Segre i Cinca és un espai fluvial de notable importància que guarda força similitud amb l’aiguabarreig entre els rius Noguera Ribagorçana i Segre, ambla diferència que elSegre-Cinca té un caràcter molt més continental. La confluència d’aquests rius comporta un aprovisionament de serveis ecosistèmics de gran importància pel territori, per tant, és prioritari du a terme actuacions de conservació i millora per mantenir la biodiversitat característica.

Una de les actuacions principals és la construcció d’un espai de biodiversitat amb l’instal·lació de tres torres de biodiversitat i creació d’un oasi de pol·linitzadors. Cadascuna de les torres compta amb una plataforma niu per augmentar la disponibilitat de llocs per afavorir a les cigonyes blanques, caixes niu d’òliba per a incrementar la presència d’aquest rapinyaire nocturn i gran controlador de la població de rosegadors, caixes niu de ratpenats principals controladors d’insectes nocturns i caixes niu de gaig blau, uns dels ocells més colorits i escàs que nidifica en zones de seca i obertes, que cada primavera ens visita després de travessar el Sàhara. Complementàriament, també es van instal·lar caixes niu per afavorir la nidificació d’altres rapinyaires nocturns com el xot i gamarús, afavorint també el seu servei ecosistèmic de regulació de la xarxa tròfica.

Finalment, es van fer treballs de condicionament en 600 metres de l’itinerari ambiental de l’aiguabarreig mitjançant tanques abatibles per a evitar l’entrada de vehicles motoritzats, cartells per a regular els usos i es va delimitar la massa forestal de ribera per tal d’evitar la seva transformació en el futur.

 

 

Els nostres hides

Hide Obsidiana

Taller Geneta

Hide el Duet

Hide Arc de Sant Martí

Segueix-nos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació fent clic aqui. View more
Acceptar

Fes la teva reserva!

Som Aguait Hide Spectrum
Hide Spectrum
Som Aguait
Hide el Duet
Hide el Pinar
Som Aguait
Hide Obsidiana
Som Aguait
Taller Blauet
Som Aguait
Safari Delta de l'Ebre
Taller Macro Creatiu
Som Aguait
Taller Geneta
Som Aguait
Hide Solitarius
Som Aguait
Pack Spectrum + Obsidiana
Som Aguait
Hide Hipericum
Som Aguait
Hide Noctua
Hide Arc de Sant Martí