Som Aguait

L’anellament d’ocells, una pràctica científica de gran interès!

L’anellament d’ocells és una pràctica científica de gran interès que es basa en el marcatge individual de les aus. Aquest mètode aporta coneixement sobre la biologia, ecologia, comportament i l’estat de conservació de l’avifauna. Es tracta d’un mètode científic reconegut i utilitzat actualment en una gran quantitat de projectes i estudis a tot el món. Ian Newton va definir l’anellament com un mètode que converteix una au anònima en un individu recognoscible.

Existeixen molts programes de seguiment a llarg termini que utilitzen l’anellament científic com a mètode d’estudi. Com el cas de l’estació d’anellament a l’Aiguabarreig Siurana-Ebre, on des de Som Aguait formem part del Projecte SYLVIA de l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte utilitza l’anellament científic per obtenir informació, a llarg termini, de les tendències poblacionals i els paràmetres demogràfics de les poblacions d’ocells terrestres de Catalunya. Gràcies a una gran xarxa d’estacions d’anellament arreu del territori i aplicant un amb esforç constant permet obtenir informació a llarg termini sobre els paràmetres demogràfics i tendències poblacionals de les poblacions d’ocells terrestres de Catalunya.

A més a més, des de Som Aguait fem les jornades d’anellament obertes al públic, ja que creiem que l’educació i sensibilització ambiental és l’eina més potent que tenim al nostre abast per poder ensenyar tot el que la natura té per oferir-nos.

Els nostres hides

Hide Solitarius

Safari Delta de l'Ebre

Hide Arc de Sant Martí

Hide el Duet

Segueix-nos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació fent clic aqui. View more
Acceptar

Fes la teva reserva!

Som Aguait Hide Spectrum
Hide Spectrum
Som Aguait
Hide el Duet
Hide el Pinar
Som Aguait
Hide Obsidiana
Som Aguait
Taller Blauet
Som Aguait
Safari Delta de l'Ebre
Taller Macro Creatiu
Som Aguait
Taller Geneta
Som Aguait
Hide Solitarius
Som Aguait
Pack Spectrum + Obsidiana
Som Aguait
Hide Hipericum
Som Aguait
Hide Noctua
Hide Arc de Sant Martí