Som Aguait

Saps què és el dimorfisme sexual? T’ho expliquem!

El dimorfisme sexual és la diferència de formes, colors i mides que hi ha entre mascles i femelles d’una mateixa espècie. En el cas dels ocells, el dimorfisme sexual més visible és el plomatge, però no només s’expressa així…

Un exemple de dimorfisme sexual el trobem en el blauet, on la femella de portada (foto de dalt) té la base del bec de color taronja, mentre el mascle el té totalment de color negre. D’aquesta manera podem distingir entre mascles i femelles de blauets. En el cas dels rapinyaires, les femelles sempre són de mida més grossa que els mascles, hi ha diferents motius que ho expliquen, però el més important és el fet que la femella ha de pondre els ous, defensar el niu fins que els polls creixin i puguin ajudar al mascle a caçar presses més grans i augmentar així la dieta dels afamats polls.

A moltes de les diferents espècies amb dimorfisme sexual el mascle llueixen uns plomatges molt més vistosos que les femelles de la seva pròpia espècie, per una banda, a ells els serveix per ser molt més cridaners utilitzant els seus plomatges de colors llampants i intensos per trobar parella, i a elles, per ser més críptiques i passar més desapercebudes a l’hora de passar moltes hores dins al niu.

Aquí teniu l’exemple del tallarol de casquet. El mascle (amb el casquet negre) a l’esquerra i la femella (amb el casquet castany) a la dreta.

Els nostres hides

Safari Delta de l'Ebre

Hide Noctua

Taller Macro Creatiu

Hide el Duet

Segueix-nos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació fent clic aqui. View more
Acceptar

Fes la teva reserva!

Som Aguait Hide Spectrum
Hide Spectrum
Som Aguait
Hide el Duet
Hide el Pinar
Som Aguait
Hide Obsidiana
Som Aguait
Taller Blauet
Som Aguait
Safari Delta de l'Ebre
Taller Macro Creatiu
Som Aguait
Taller Geneta
Som Aguait
Hide Solitarius
Som Aguait
Pack Spectrum + Obsidiana
Som Aguait
Hide Hipericum
Som Aguait
Hide Noctua
Hide Arc de Sant Martí