Projecte Otus

Creació d'una xarxa de caixes niu per a millorar les oportunitats de nidificació dels rapinyaires nocturns al territori

Terres de l'Ebre i Plana de Lleida
Des del 2020 fins l'actualitat
0
Donacions
0
Recaptat
2000
Objectiu

 

Què és el Projecte Otus?

És un projecte que pretén millorar les oportunitats de nidificació de rapinyaires nocturns al territori mitjançant la creació d’una xarxa de punts estratègics on s’hi instal·len les diferents caixes niu. Estudiem l’èxit reproductor i fem el seguiment dels polls nascuts cada temporada. Ens ajudes?

Perquè ho fem?

Els masos agricoles són punts estratègics on les diferents espècies de rapinyaires nocturns hi nidifiquen. Amb una agricultura cada cop més intensiva i l’abandonament agricola ha suposat una degradació d’aquests masos i la seva funcionalitat per a la reproducció i nidificació d’espècies com el mussol comú o la òliba. Un cop identificats els masos més adequats pel projecte, mitjançant acords de custòdia amb els propietaris, durem a terme les actuacions.

Per altra banda,  molts dels boscos de ribera del territori són joves, amb pocs arbres madurs i per tant sense varietat d’estructures i forats on ocells com el Xot i el Gamarús i puguin nidificar.

Ambdos casos, la construcció de caixes niu afavoreix la nidificació de les espècies esmentades.

Quins municipis han participat en el projecte?

Actualment els municipis que han realitzat el Taller del Projecte Otus amb els seus ciutadans són:
– L’Albi
– Torrebesses
– Massalcoreig

L’activitat consisteix a construir dues caixes niu per a rapinyaires i conèixer quines d’aquestes espècies són les que viuen prop de casa nostra. Les caixes es col·loquen al municipi que s’ha fet l’activitat. Finalment, els assistents construeixen una menjadora d’ocells que s’enduen a casa per penjar-la al jardí o a les zones verdes del municipi.

A què destinem les vostres aportacions?

En total solicitem finançament de 2.000 € per a les següents accions del projecte:
  • Construcció i colocació de 100 caixes niu
  • Realizació de dos tallers per aprendre a construir caixes niu i conèixer quines espècies d’ocells tenim prop de casa nostra
  • Seguiment i anellament dels polls nascuts cada temporada
  • Creació d’una xarxa de caixes niu localitzades a masos agrícoles i franges de boscos de ribera per ajudar a conservar les rapinyaires nocturnes al territori.

Fes una donació al projecte

0,00 €

Quines són les recompenses?

20€ de donació

  • Postal de natura: Fotografia d’una fotografia de natura. Mida: 13×18 cm.

40€ de donació

  • Postal de natura: Fotografia d’una fotografia de natura. Mida: 13×18 cm.
  • Llibre Ocells de zones humides: Una guia pràctica per identificar i reconèixer els ocells més comuns a les zones humides de Catalunya.

60€ de donació

  • Postal de natura: Fotografia d’una fotografia de natura. Mida: 13×18 cm.
  • Llibre Ocells de zones humides: Una guia pràctica per identificar i reconèixer els ocells més comuns a les zones humides de Catalunya.
  • Jornada d’anellament dels polls: Participa, amb un màxim de 4 persones, a la jornada anual de seguiment i anellament dels polls nascuts durant la nidificació. La data de l’anellament serà durant els mesos de juny i juliol.

Proyectos relacionados

ResCAT

El projecte ResCAT pretén reduir la mortalitat de la fauna terrestre atrapada en aquelles infraestructures que actuen com un efecte trampa. Rescatem la fauna i millorem els dissenys d'aquestes...

Vinifera

Diferents malalties i plagues afecten els conreus de vinyes, agreujant els seus impactes pels efectes del canvi climàtic. Això comporta grans pèrdues monetàries en tractaments fitosanitaris...
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Si accepta o continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació fent clic aqui. View more
Acceptar

Fes la teva reserva!

Som Aguait
Hide Obsidiana
Som Aguait
Safari Delta de l'Ebre
Taller Macro Creatiu
Som Aguait
Taller Geneta
Som Aguait
Hide Solitarius
Som Aguait
Hide el Duet
Som Aguait
Pack Spectrum + Obsidiana
Som Aguait Hide Spectrum
Hide Spectrum
Som Aguait
Hide Hipericum
Som Aguait
Taller Blauet
Hide el Pinar
Som Aguait
Hide Noctua
Hide Arc de Sant Martí